Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěva bojiště u Chlumu

9. 10. 2007

  

 

ObrazekJelikož se za starého režimu tento den slavil jako den československého dělostřelectva, nemohlo být pro tuto akci nalezeno příznačnější místo, nežli Chlum, kde se 3. 7. 1866 odehrála bitva u Hradce Králové, jedno z největších vojenských střetnutí v 19. století. V této bitvě bojovalo mnoho Čechů jako dělostřelci.
Ihned po příjezdu do Chlumu jsme navštívili muzeum bitvy u Hradce Králové a vyslechli si výklad průvodce, který je členem klubu vojenské historie. Jeho výklad byl skutečně zajímavý a přesto, že se o historii zbraní a bitev také zajímám, v mnohém i poučný. Jako příznačnou třešničku na dortu měl s sebou i syna v dobové uniformě C
&K polního myslivce i s dobovou výzbrojí. Poté jsme navštívili některé ze 480 památníků padlým vojákům, které se na onom rozsáhlém bojišti (120 km2 ) nachází.

Nutno ovšem poznamenat, že nám po příjemné prObrazekocházce po bojišti vyhládlo, proto jsme zašli do restaurace, kde se krom výborného oběda odehrávala i psychoterapeutická část tohoto setkání. Tentokrát měl doktor Pleskač tyto 4 otázky.

  1. Jak dlouho abstinuji a byla-li má abstinence přerušena

  2. V čem vidím největší pozitivum své abstinence

  3. Jak často a kdy vzpomínám na své pijácké období

  4. Jak si myslím, že mě vnímá mé okolí

Mimo tyto čtyři otázky jsme diskutovali na téma: Abstinující závislý a jeho vztah k okolí a okolí k němu. V diskusi jsme se shodli, že okolí má po určité době k abstinujícím závislým respekt

Po psychoterapeutické části někteří z nás vylezli na rozhlednu, která je hned u památníku. - potom jsme se rozloučili a rozjeli se ke svým domovům.

 

Obrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář