Jdi na obsah Jdi na menu
 


Červená řeka

6. 11. 2010

15. srpna 2 0 0 9

 

ČERVENÁ ŘEKA

 

 

Na letošní výšlap do romantické krajiny kol Želiva se nás sjelo 27 účastníků o 56 nohou, a to zástupců KLUSů Havlíčkův Brod, Svitavy, Pardubice a Chrudim i jejich rodinných příslušníků. Protialkoholní léčebnu reprezentovala vrchní sestra Čechová.

 

Nejprve jsme se vydali na Bolechov do tábořiště psychiatrické léčebny. Chvíli jsme tu poseděli a vzájemně se seznámili v krásném koutě uprostřed lesů, jak stvořeném pro táboření. Škoda, že tábor je v likvidaci.

Popošli jsme ještě dva kilometry a dostali jsme se do zátoky Želivky, zvané podle kamení pokrytého červenými skvrnami neznámého původu Červená řeka.

 

Připravili jsme ohniště, rozdělali ohníček, opekli si oběd – naše oblíbené hlinecké špekáčky, které nám opět přivezl předseda.

 

O červené kameny, upomínku to na výšlap nádhernou vysočinou, setkání s přáteli dávnými i zcela novými, pro mnohé i na měsíce strávené v léčebně a start nového života, byl velký zájem. Našli se však jen tři odvážlivci, kteří se neohroženě vrhli do dravého proudu, aby nám vylovili tyto suvenýry.