Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zemřel Jaroslav Skála

26. 11. 2007

ObrazekVe věku 91 let zemřel docent Skála. Byl to velký člověk. Docent Skála za hlubokého socialismu bez obalu napsal, že společnost se nachází ve varovném stadiu alkoholismu a že mnoho neschází a budeme ve stadiu kritickém. To bylo v době, kdy se hlavně hovořilo o všelijakých úspěších. Spotřeba alkoholu od té doby ještě stoupla. Říkat věci, které je třeba říci, ať se to líbí nebo ne, se můžeme od docenta Skály učit.
Osobně jsem se s mím setkal poprvé před mnoha lety když jsem nějakou
dobu abstinoval. Později jsem se učil pod jeho vedením na Institutu klinické psychoterapie. Byl to jeden z mých učitelů, na něž se nezapomíná. Později jsem absolvoval další výcvik, který jsem bohužel nedokončil ze zdravotních důvodů. Byl jsem jedním z lidí, kteří mu mohli tykat, čehož si cením..
Členům našeho Klusu také nebayl neznámý- setkali jsme se s ním například při oslavě 30. výročí Klusu, což byla také jedna z jeho myšlenek, která dodnes žije.
Docent Skála byl vyjímečnou osobností, která pro své pacienty žila. myslím si, že nejleší pomník mu postavíme svojí abstinencí, jak jsem ho znal, tak by se mu takový pomník líbil. Bude to nejlepší pomník od lidí, jímž přímo a nebo nepřímo zachránil život.

 

 

Čest jeho památce
Zdenda Hláška

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář