Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přišlo poštou

 OTECKOVÉ POD PAROU

Štěpánka Saadouni

Nejznámější český pivovar podporuje zavedení Dne otců. V neděli se do akce zapojily na Havlíčkobrodsku hned tři hospody najednou.

Kšeft a reklama mají někdy krutý smysl pro humor. Protože jsou to právě pivovary a jejich produkty, které nesou vinu za to, že stále vyšší procento mužů jsou otcové jen na papíře a podle příjmení. Protože místo toho, aby se věnovali rodině a vychovávali děti, dřepí v putice s půllitrem v ruce. Kvůli alkoholu se rozpadá nejméně každé třetí manželství. Alkohol je původcem domácího násilí i trestných činů.

„Je správné projevit otci úctu za dosavadní péči. Kdy jste si naposled povídali se svým otcem u piva,“ vábí farizejsky nejznámější pivovar.

Obávám se, že otec, který je v hospodě víc než doma, si žádnou úctu nezaslouží. Mnohý syn by raději uvítal, kdyby si s ním otec, místo pravidelné cesty do hospody, poseděl  doma v kuchyni, zeptal se, co bylo ve škole, a dal mu pár rad do života.

Pokud otec nemá zájem o výchovu syna v dětství, těžko asi bude mít jeho syn v dospělosti chuť s ním opilecky tlachat nad půllitrem.  Reklamu na cigarety jsme úspěšně „vymýtili.“ Reklama na alkohol neustále okupuje sdělovací prostředky včetně televize i v době, kdy se na ni dívají děti. Česká republika je na prvním místě ve spotřebě piva, ale také v počtu mladistvých alkoholiků. Společnost je alkoholem tak promořená, že normální je kvartální alkoholik, nikoliv abstinent.

Nejznámější český pivovar samozřejmě slavil a jak jinak, než po svém. Pivní smrští. V každé ze čtyř stovek vybraných hospod v republice rovných 100 piv zdarma! Vskutku velkorysé! Pokud to nejznámější český pivovar myslí s oslavou Dne otců do budoucna skutečně vážně, udělal by lépe, kdyby místo alkoholických dýchánků vyhlásil v onen památný den totální zavíračku v hospodách a pivní otecky  poslal tam, kam patří. Domů k rodinám!

 

 

 

Zdravím brodští Klusáci, posílám Vám na Vaše stránky malý příspěvek, vyšel u nás v Deníku, můžete ho použít na Vaše stránky? Nevím, zda patří do příspěvků normálních či do kategorie černý humor, nicméně považuji akci jednoho nejmenovaného pivovaru oslavit Den otců tím, že se papínci ožerou v hospodě do němoty za poněkud amorální ne - li trapnou. Bohužel je to další z ukázek toho, co je ve společnosti promořené alkoholem takzvaně „normální“