Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vnitřní slepota

28. 4. 2007
Vnitřní slepota
Obrazek










Každý z nás se bojí slepoty. Což je pochopitelné, neboť zrakem přijímáme nejvíce informací. Asi žádný z nás by nepil metyakohol, který slepotu způsobuje. Ovšem i etylalkohol, kteří mnozí z nás hojně popíjeli, také způsobuje slepotu- o to horší, že slepotu vnitřní.
Mnohý z nás, kdo na cestě abstinence urazil už nějakou cestu a potkal opilého se zděsil- “Takhle jsem vypadal? Vždyť jsem to o sobě nevěděl. Naivně jsem se domníval, že to ze mě netáhne- taky to ze mě takhle táhlo? „ Podobných otázek a odpovědí by se našlo mnohem více a jistě si na mě každý odpověděl. Je možné, že mnohý z nás měl při odpovědích na tyto otázky smíšené pocity, ale tyto pocity nás zavedly po duchovní stránce dále- dodaly nám další rozměr života, asi jako člověku, který po několikaleté slepotě prohlédl.
Možná toto poznání přispělo mnohým z nás převzít odpovědnost za svojí abstinenci a pomáhat i druhým lidem na této cestě. Není to sice cesta lehká, ale jít po ní se rozhodně vyplatí, což může potvrdit nejeden náš čtenář z vlastní zkušenosti. Těm, kteří ještě neprohlédli a nedospěli do tohoto bodu přeji brzké prohlédnutí.

Zdeněk Baloun
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář